Папа Франциск: наші сльози іноді потрібні, щоб побачити Ісуса
  • Срд, 03/04/2013 - 14:08

Вранці 2 квітня Папа Франциск відправив Літургію в каплиці Дому св. Марти у Ватикані, де зараз проживає. У Євхаристії взяли участь деякі члени Ватиканської жандармерії.

У своїй проповіді Понтифік прокоментував уривок з Євангелія, в якому розповідається про зустріч воскреслого Христа з Марією Магдалиною. Святіший Отець нагадав, що Марія Магдалина – це та "грішниця", яка обмила ароматним маслом ноги Ісуса, а потім витерла їх своїм волоссям. "Марія – це та жінка, яку використовували і якою нехтували ті, хто вважали себе праведними", – сказав Папа і одночасно наголосив, що її дуже любив Ісус, а також пробачив її численні гріхи. "Ця жінка мала пережити падіння всіх надій – Ісуса, її любові, більше немає", – сказав Святіший Отець і порівняв цей момент з "душевної темрявою".

"Іноді в нашому житті окулярами для того, щоб побачити Ісуса, є наші сльози", – сказав Папа і запитав: "Ми ж в нашому житті відчували радість, сум, біль і в найтемніші моменти плакали? … Чи мали ласку сліз, які готують очі до того, щоб дивитися і бачити Господа?" – запитав Папа.

Понтифік пояснив, що перед обличчям Марії Магдалини "можемо також і ми просити про ласку сліз". "Це прекрасна ласка ... Плакати з будь-якої причини: з причин добра, наших гріхів, благодаті, радості теж ", – сказав він. За словами Папи, "сльози готують нас до того, щоб бачити Ісуса". І Господь дає нам цю благодать, дає всім нам, щоб ми могли сказати: "Я бачив Господа", не тому що мені об'явився, але тому що побачив "всередині серця". І в цьому свідчення нашого життя: живу так, бо бачив Господа ", – закінчив Святіший Отець.

За матеріалами: radiovaticana.va