Папа Франциск: Наші відмінності не суперечать однаковій гідності Божих дітей
  • Пон, 24/02/2014 - 13:39

Молитися за пастирів закликав вірних Папа Франциск перед проказуванням молитви «Ангел Господній» у неділю, 23 лютого 2014 р., після урочистого Євхаристійного богослуження з новими кардиналами. Коментуючи слова святого Павла з послання до Коринтян, якими він засуджує поділи в громаді, пригадуючи, що спільнота не належить апостолам, а Христові, Святіший Отець підкреслив, що з цієї приналежності випливає те, що «відмінності не можуть заперечити той факт, що всі ми, через Хрищення, маємо однакову гідність: всі ми, у Христі Ісусі, є Божими дітьми».

У цьому контексті Наступник святого Петра наголосив, що «ті, які отримати служіння проводу, проповідування, адміністрування Святих Тайн», не повинні вважати себе панами, які отримали «спеціальні повноваження», але ставати на служіння громаді.

Скерувавши свою думку до кардиналів, що минулої суботи були включені до Кардинальської Колегії, Папа побажав, щоб ці богослуження стали нагодою для «скріплення віри, любові до Христа та Його Церкви». «Заохочую вас також, – додав він, – підтримувати цих пастирів, супроводжувати їх молитвами, щоб вони з ревністю провадили ввірений їм люд, виявляючи всім Господню любов. Скільки-ж то молитов потребує єпископ, кардинал, Папа, щоб змогти допомагати Божому людові прямувати вперед», – сказав Святіший Отець, просячи молитов, щоб зуміти бути «добрими слугами, а не добрими панами».

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va