Папа Франциск назвав дату канонізації Івана ХХІІІ і Івана Павла ІІ
  • Пон, 29/07/2013 - 16:42

Канонізація Івана ХХІІІ і Івана Павла ІІ відбудеться в урочистість Христа Царя цього року (24 листопада) або в неділю Божого Милосердя наступного (27 квітня) – розповів під час повернення до Ватикану з Бразилії Святіший Отець.

Папа Франциск відповів на кілька запитань журналістів. Він говорив про визначні якості цих двох блаженних понтифіків. Івана ХХІІІ Папа Франциск назвав великим парохом, котрий любив кожного зі своїх вірних. Він нагадав також, що він був великим Папою, котрий скликав ІІ Ватиканський собор. Івана Павла ІІ Папа Франциск назвав великим місіонером Церкви, котрий носив вогонь Євангелія, подібно до св. Павла. Їх спільна канонізація буде посланням для Церкви – вони були видатними, діяльними людьми.

Щодо дати канонізації Святіший Отець зазначив, що існує ймовірність проведення її 8 грудня, але з огляду на польських паломників, які будуть їхати автобусами, коли в грудні дороги можуть бути небезпечними, більш відповідно буде перенести канонізацію на урочистість Христа Царя (24 листопада) – хоча це трошки складно, оскільки консисторія напередодні канонізації має зібратися лише 30 вересня – або на неділю Божого Милосердя наступного року – 27 квітня 2014, – зазначив Папа Франциск.

За матеріалами deon.pl