Папа Франциск: не можна нести Євангеліє із сумними обличчями
  • Пон, 03/06/2013 - 20:25

Святий Дух – це "автор" християнської радості, а щоб проповідувати Євангеліє, необхідно мати в серці радість, яку Він дарує, зазначив Папа Франциск під час ранкової Євхаристії у Домі св. Марти, яку відслужив 31 травня. Понтифік присвятив свою проповідь роздумам над причинами християнської радості.

 

"Це Дух нас веде: Він автор радості, Творець радості. І це радість у Дусі, яка дає справжню християнську свободу. Без радості ми, християни, не можемо стати вільними, але стаємо рабами нашого суму. Великий Павло VI говорив, що нудним, недовірливим, неясним християнам не можна нести іншим Євангеліє. Не можна. Така поведінка трохи похоронна. Часто християни мають такі вирази обличчя, з якими краще йти на похорон, ніж прославляти Бога", – зазначив Понтифік. Папа розповів, яким чином потрібно прославляти Бога: а саме безкорисно виходячи поза себе, як безкорисною є благодать, яку Бог нам дає. Папа зазначив, що деякі християни нарікають: "Яка довга ця Літургія", тому що під час неї не прославляють Бога. "Якщо ти не прославляєш Бога, не знаєш цієї благодаті – як це, втрачати час хвалячи Бога", – сказав Папа. Він зазначив також, що вічність буде прославленням Бога. "І це не буде нудно: буде чудово!", – відзначив Понтифік.

 

За словами Папи, прикладом справжньої радості є Богоматір. "Церква називає її  "Причиною нашої радості". Чому? Бо вона несе нам найбільшу радість – Ісуса", – зазначив він.

 

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va