Папа Франциск не приїде на 1025-річчя хрещення Русі
  • Втр, 04/06/2013 - 20:25

Папа римський Франциск відрядить посланця на святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі у серпні, а сам цього року їхати до України не планує.

 

Про це розповів голова Української Греко-Католицької Церкви Святослав Шевчук.

 

"Він отримав від нас запрошення (Відвідати Україну. - Ред.). З того, що мені відомо на сьогоднішній день, візиту Святішого отця до України, зокрема у цьому році, не планується, - сказав він на прес-конференції 4 червня. - Натомість ми маємо точну інформацію, що буде призначений особистий папський легат на наше святкування".

 

1025-ту річницю хрещення Київської Русі планують офіційно відзначати наприкінці липня, однак Українська Греко-Католицька Церква святкуватиме її 18 серпня. Це відповідає древній київській традиції, тоді як об'єднання річниці хрещення з днем пам'яті рівноапостольного князя Володимира, за словами Святослава Шевчука, є московською традицією.

 

У квітні депутати опозиційних фракцій зареєстрували у Верховній Раді проект постанови про запрошення на святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі папи римського Франциска і вселенського патріарха константинопольського Варфоломія.

 

Джерело: www.bbc.co.uk