Папа Франциск: не йти на компроміси в визнаванні віри
  • Нед, 07/04/2013 - 13:56

6 квітня під час ранкової Літургії в каплиці Дому св. Марти Папа Франциск закликав з відвагою свідчити про віру.

Святіший Отець зазначив, що для віруючих завжди існує спокуса не сповідувати віру повністю, нібито "відрізаючи від неї шматок" або "робити як усі роблять", "не бути дуже  твердолобими".

"Яка вона, наша віра? Чи сильна?", – запитав Понтифік. Коли приходять труднощі, "ми сміливі як Петро чи ледве теплі?", – додав він. Святіший Отець звернув увагу на те, що св. Петро не замовчував свою віру, не йшов на компроміси, тому що "віра не обговорюється". "Коли починаємо "обрізати" віру, робити об'єктом торгівлі, нібито продаючи її тому, хто робить кращі пропозиції, – тоді починаємо шлях відступництва, невірності Господу", – сказав він. "Приклад Петра та Івана нам допомагає і дає сили", – зазначив Франциск. Він  звернув увагу на те, що в історії Церкви було багато мучеників і вони є сьогодні. "Щоб знайти їх, не обов'язково йти в катакомби або Колізей: мученики живуть сьогодні в багатьох країнах", – сказав Папа. Він нагадав про християн, яких переслідують за віру, вони навіть не мають можливості носити натільний хрестик. За словами Папи, в XXI ст. Церква – це Церква мучеників, тих, хто як Петро та Іван кажуть: "Ми не можемо не говорити того, що бачили і чули".

Понтифік закликав щодня просити Бога про сильну віру, про те, щоб зростати в ній, щоб вона робила сміливими і щоб Господь допомагав у ті моменти, коли треба публічно говорити про неї. "Це була б прекрасна щоденна молитва: щоб Господь допоміг нам зберігати віру, розвивати її, бути чоловіками і жінками віри", – закінчив Святіший Отець.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va