Папа Франциск: Нехай припиниться кровопролиття у Сирії!
  • Срд, 09/04/2014 - 18:17

Наприкінці загальної аудієнції у середу, 9 квітня 2014 р., Папа Франциск скерував свою думку до Сирії, де нещодавно був убитий священик. «Минулого понеділка, – сказав він, – у місті Хомсі вбито о. Франса ван дер Люґта, мого співбрата, 75-річного голландського єзуїта, який прибув до Сирії приблизно 50 років тому і завжди безкорисливо і з любов’ю усім чинив добро, а тому його любили та шанували і християни, і мусульмани.

Його брутальне вбивство переповнило мене глибоким болем і знову спонукало замислитися над долею багатьох людей, які терплять та гинуть у цій багатостраждальній країні – моїй улюбленій Сирії, яка вже надто довго є жертвою кривавого конфлікту, який не перестає сіяти смерть і руйнування. Маю на увазі також численних викрадених людей, християн і мусульман, сирійців та тих, що походять з інших країн, між якими є єпископи та священики. Просімо у Господа, щоб вони змогли якомога швидше повернутися до своїх найдорожчих, до родин і до спільнот.

Від щирого серця заохочую всіх вас приєднатися до моїх молитов за мир у Сирії та в регіоні, і знову звертаюся із сповненим болю закликом до сирійських провідників і міжнародної спільноти: прошу вас, нехай замовкне зброя, нехай буде покладено край насильству! Нехай більше не буде війни! Нехай не буде більше руйнування! Нехай буде дотримане гуманітарне право, дбаючи про населення, яке потребує гуманітарної допомоги та шляхом діалогу і примирення буде досягнено так бажаного миру.

В нашої Матері Марії, Цариці миру, просімо, щоб дала цей дар Сирії, і молімося всі разом», – сказав Святіший Отець, розпочавши проказування молити «Радуйся, Маріє».

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va