«Папа Франциск обов’язково приїде в Україну!» Зворушлива історія про діалог українського хлопчика з Папою Римським
  • Срд, 21/02/2018 - 10:22

28 січня 2018 року Папа Римський Франциск здійснив візит до прокатедрального собору Святої Софії в Римі, де зустрівся з українською громадою Італії. А от чи приїде він до України? Український хлопчик, який нині живе у Римі й «дружить» з Папою Римським, точно знає відповідь на це запитання! Маленький шестирічний Данилко переконаний, що коли «йому вдалося» запросити Папу Франциска до собору Святої Софії і Святіший Отець виконав свою обіцянку, то візит в Україну точно не за горами!

Зворушливою історією про маленького українця та його спілкування з Папою Франциском у суботу, 17 лютого, під час прямого ефіру програми «Відкрита Церква» на «Живому ТБ» поділився Блаженніший Святослав, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви.

«Я вам розкажу історію про маленького Данилка. Цей хлопчик вперше побував на аудієнції у Святішого Отця кілька років тому. Там він тримав дитячий малюнок, на якому намалював собор Святої Софії. До речі, навіть є фотографія як Папа Франциск його обіймає. Тоді Понтифік запитався в нього, що ж той намалював на своєму малюнку. Данилко одразу ж відповів: «Це наша церква в Римі. Приїдь нас відвідати!» І Святіший Отець дав зрозуміти, що він приймає це запрошення. Тож хлопчик був переконаний, що Папа Франциск приїхав до собору Святої Софії у Римі, тому що це саме він запросив Понтифіка!» — усміхаючись розповів Предстоятель УГКЦ.

За його словами, Данилко кілька років зі своєю матір’ю перебуває в Італії і бореться із важкою недугою. Проте, як бачимо, хлопчик не втрачає оптимізму та надії.

«І ось, коли я був свідком тієї зустрічі між Данилком і Папою, — продовжує розповідати Блаженніший Святослав, — то хлопчик сказав до нього такі слова: “Я дякую, що ти приїхав, що дотримав свого слова! Прошу тебе, молися за Україну! Адже ти знаєш, як погано, коли мама плаче через те, що її сина вбили...”»

Далі він розповів, що Святіший Отець був дуже зворушений глибокими словами маленького хлопчика. Тоді Понтифік відповів Данилку: «Я обіцяю тобі, що буду молитися за матерів України!» Недовго роздумуючи, наприкінці хлопчик впевнено промовив до Глави Католицької Церкви: «Приїдь до України, добре? Я тебе запрошую!»

Предстоятель додав, що коли наступного дня наші отці запитували в Данилка про те, як йому зустріч з Понтифіком, то хлопчик їм відповів: «Я переконаний, що Папа приїде до України, тому що він вміє тримати слово!» — урочисто наголосив Данилко.

«Отож, ми сподіваємося на це! Адже діти кажуть нам, що Папа Франциск обов’язково приїде. Ми дуже хочемо, щоб цей візит все ж таки відбувся!» — наголосив Блаженніший Святослав.