Папа Франциск очолить молитву за Південний Судан і ДР Конго
  • Срд, 22/11/2017 - 16:44

У четвер, 23 листопада 2017 р., ввечері, в базиліці Святого Петра у Ватикані, Папа Франциск очолить «Молитву за мир в Південному Судані та ДР Конго». Крім того, у січні наступного року в Папському Урбаніянському Університеті відбудеться круглий стіл на тему «Разом побудуймо мир у Південному Судані та ДР Конго». Представлення двох подій відбулося у конференц-залі осідку Ватиканського Радіо.

Мова йде про дві африканські країни. Південний Судан став незалежним 2011 року. Від 2013 року країну роздирає внутрішній конфлікт, спричинений політичними протистояннями та посилений етнічними поділами. Збройні сутички вже забрали життя 50 тисяч людей, а багатьох змучили покинути свої домівки. Згідно з припущеннями, приблизно 40 відсотків з-поміж 12 мільйонного населення страждає від недоїдання.

У Демократичній Республіці Конго урядові війська протистоять угрупованням бойовиків, які діють в різних частинах країни. Одним із найзапекліших фронтів на сьогодні став центральний регіон Касаї. Мова йде про конфлікти, пов’язані із великими багатствами, розвіданих у надрах країни.