Папа Франциск особисто висловив солідарність Главі Коптської Православної Церкви
  • Пон, 12/12/2016 - 15:43

У понеділок, 12 грудня 2016 р., Ватиканський прес-центр оприлюднив повідомлення про те, що Папа Франциск зателефонував до Його Святості Папи Тевадроса ІІ, Патріарха Олександрійського, Глави Коптської Православної Церкви, щоб скласти свої співчуття з приводу нещодавнього теракту проти коптського катедрального собору святого Марка в Каїрі. Він запевнив його та всю коптську спільноту, що зазнала настільки жорстоких випробувань, у своїй духовній близькості, особливо – жінок і дітей, які становлять більшість жертв.

Патріарх Тевадрос ІІ, у свою чергу, згадав про слова Папи Франциска, сказані під час їхньої зустрічі у Ватикані на тему «екуменізму крові», на що Глава Католицької Церкви ще раз ствердив, що «ми об’єднані кров’ю наших мучеників» та обіцяв молитися за коптських християн під час Святого Меси, яку він очолить в базиліці Святого Петра з нагоди свята Ґвадалупської Пречистої Діви Марії.

Олександрійський Патріарх подякував Святішому Отцеві за близькість в ці важкі хвилини та попросив молитися за мир у Єгипті, запевнивши у тому, що передасть його співчуття всій своїй пастві.