Папа Франциск: Пам'ятайте про тих, хто страждає!
  • Птн, 15/08/2014 - 11:58

Оточити молитвою хворих, бідних і тих, хто не має гідної роботи, особливо жертв квітневої катастрофи порому «Севоль» та членів їхніх сімей закликав Святіший Отець у розважанні перед молитвою «Ангел Господній».

У день національного свята Кореї – 15 серпня 1945 року закінчився 35-річний період колоніального панування японців над Кореєю, Папа молився, щоб Марія чувала над цим народом. Він також доручив Її опіці учасників VI Днів Азіатської молоді. Уже вдруге Папа Франциск говорив публічно англійською мовою.

Дорогі брати і сестри,

Наприкінці Літургії знову звернемося до Божої Матері, Цариці Неба. Приносимо до Неї всі наші радості, печалі та надії.

Особливо повіряємо Їй всіх, хто загинув під час катастрофи порома «Севоль», а також тих, хто продовжує страждати від наслідків великого національного лиха. Нехай Господь прийме покійних до Свого дому, втішить тих, хто їх оплакує, продовжує підтримувати тих, хто так великодушно прийшов із допомогою своїм братам і сестрам. Нехай ця трагічна подія, яка об'єднала всіх корейців у жалобі, зміцнить їхню діяльність у співпраці в дусі солідарності задля загального блага.

Просимо також Божу Матір, щоб поглянула з милосердям на тих із нас, хто страждає, особливо хворих, бідних і тих, хто не має гідної роботи.

 Нарешті, цього дня, коли Корея святкує своє звільнення, просимо Матір Божу, щоб чувала над цим благородним народом та його громадянами. Повіряємо Її опіці всіх молодих людей, які приєдналися до нас з усієї Азії. Нехай вони будуть радісними передвісниками ранішньої зорі миру в усьому світі, відповідно до милосердного плану Бога!

deon.pl