Папа Франциск першим зареєструвався на участь у Всесвітніх Днях Молоді в 2016р.
  • Нед, 26/07/2015 - 16:47

Рівно рік залишилося чекати до Всесвітніх Днів Молоді, на які від 26 до 31 липня 2016 р. у польському місті Кракові зберуться юнаки й дівчата з усього світу. У неділю, 26 липня 2015 р., після проказування молитви «Ангел Господній», символічним актом, здійсненим за посередництвом планшета, Папа Франциск першим зареєструвався для участі в події, відкривши, таким чином, офіційну реєстрацію учасників.

«Сьогодні відкривається реєстрація учасників 31-го Всесвітнього Дня молоді, який наступного року відбудеться в Польщі, – сказав Святіший Отець після проказування Богородичної молитви. – Я бажав особисто відкрити цю реєстрацію і тому тут біля мене є хлопець і дівчина, щоб бути поруч мене в момент відкриття реєстрацій (Далі Папа натиснув команду на планшеті). Тепер я вписаний: за допомогою цього електронного засобу я щойно записався паломником на ці Дні. Відзначуваний під час Року Милосердя, цей ВДМ буде, в певному значенні, Ювілеєм молоді, покликаної роздумувати над темою “Блаженні милосердні, бо вони зазнають милосердя”. Заохочую молодь всього світу пережити цю прощу або приїхавши до Кракова, або приєднуючись до цього періоду благодаті у своїх громадах».

Від сьогодні організаційний комітет ВДМ запустив систему реєстрації, приготовану у співпраці з Папською Радою в справах мирян та Італійською Єпископською Конференцією. Всі, хто бажає взяти участь у молодіжному християнському форумі в Кракові, знайдуть на офіційному порталі krakow2016.com відповідне посилання, через яке потраплять на формуляр реєстрації. Організатори передбачають, що до Кракова прибуде два мільйони юних паломників. Пригадаємо, що українська мова є серед робочих мов ВДМ 2016, тому відвідувачі згаданого сайту можуть знайти також україномовну версію сторінки.