Папа Франциск подякував організаторам, співробітникам і волонтерам Ювілейного Року Милосердя
  • Пон, 28/11/2016 - 17:58

Понад 400 організаторів, співробітників та волонтерів Ювілейного Року Милосердя, серед яких релігійна і цивільна влада, члени Папської Ради сприяння новій євангелізації, а також відповідальні за місцеву та регіональну безпеку мали нагоду зустрінутись у Ватикані з Папою  Франциском у понеділок 28 листопада 2016 року. Святіший Отець прийняв їх перед полуднем у ватиканському Климентинському залі. Від імені учасників зустрічі Папу привітав архиєпископ Ріно Фізікелла, Президент Папської Ради сприяння новій євангелізації, якій Папа Франциск доручив проведення заходів з нагоди Ювілею Милосердя.

Його Святість висловив радість та особисту вдячність організаторам та співробітникам проведення Ювілею Милосердя за їхню велику роботу, проведену під час Святого Року, який був дуже насиченим, повним ініціатив в усій Церкві, де можна було побачити й відчути плоди Божого милосердя.

«Спочатку це була моя звичайна інтуїція: Господь Бог, як завжди, нас дивує й виходить поза рамки наших очікувань і, таким чином, це моє бажання стало дійсністю, що її вдалось відзначити з великою вірою та радістю в християнських громадах усього світу», – зазначив Святіший Отець, підкреслюючи, що Двері милосердя, відкриті в усіх катедральних храмах та санктуаріях дали вірним нагоду не зустрічатись із жодною перешкодою, щоб зазнати Божої любові. Це надзвичайна подія, яка тепер вимагає того, щоб включити її в повсякденне життя, щоб милосердя стало зобов’язанням і шляхом постійного життя віруючих. Папа Франциск  вказав, що організатори та співробітники Ювілею Милосердя різними способами причинились до успішного й безпечного проведення Святого Року, що відзначався великою кількістю паломників і виявив глибоку духовну цінність Ювілею.

Святіший Отець окремо подякував Міністрові внутрішніх справ Італії, поліції, Ватиканській жандармерії, Швейцарській Гвардії та всім установам й організаціям, які дали свій цінний вклад до того, щоб забезпечити ефективну безпеку всім ювілейним заходам, чи то в Римі, чи в усій Італії.

Папа Франциск висловив окрему вдячність також і численним волонтерам з різних країн світу та всім, що з ними співпрацювали, за щоденну, тиху, скромну роботу, яку вони виконували без розголошення, вчиняючи Ювілейний Рік особливою подією ювілейної благодаті.

Святіший Отець завершив своє звернення словами святого Августина: «Якщо хочеш отримати милосердя, треба бути самим милосердним», висловлюючи побажання, щоб служіння організаторів, співробітників та волонтерів Ювілею Милосердя були винагороджені досвідом милосердя, яким Господь не забуде їх обдарувати.