Папа Франциск подякував працівникам Ватикану за їхню працю
  • Срд, 27/03/2013 - 22:14

Кардинал Анджело Комастрі, генеральний вікарій Папи для Держави-Міста Ватикану, президент Фабрики святого Петра та архипресвітер Собору святого Петра, сьогодні вранці, 27 березня 2013 р. в базиліці святого Петра відправив Святу Літургію для працівників Ватикану. Для присутніх радісною несподіванкою став прихід Святішого Отця Франциска, Папи Римського. Він прийшов на завершення Богослужіння і звернувся з кількома словами до присутніх.

У привітальному слові кардинал Комастрі згадав Папу Івана ХХІІІ, коли той, після вибору на Намісника святого Петра, пережив особливий досвід необхідності «омити Церкву простотою та покорою», щоб «світло Христа сяяло на обличчі Церкви». Дякуючи за «незвичайний та винятковий візит», архипресвітер базиліки святого Петра, сказав, що власне це і робить Папа Франциск.

У свою чергу Святіший Отець жартуючи, пригадав епізод з життя Папи Івана ХХІІІ, коли одного разу на запитання: «Скільки людей працюють у Ватикані?» він відповів: «Половина». Папа Франциск, запевнив усіх, що він вірить у те, що вони належать саме до тієї половини. Відтак, дякуючи працівникам Ватикану за їх працю, яка часто є невидимою, Святіший Отець, попросив про молитву і бажаючи щасливого Великодня, уділив своє благословення усім присутнім, їх родинам та усім, кого вони мають у своєму серці.

Джерело: Радіо Ватикан