Папа Франциск подякував Пресвятій Богородиці за успішне паломництво до Святої Землі
  • Втр, 27/05/2014 - 21:16

У вівторок 27 травня 2014 р., приблизно об 11-ій годині ранку Папа Франциск відвідав Папську Базиліку Santa Maria Maggiore (Святої Марії Більшої) в Римі, щоб подякувати Пресвятій Богородиці за успішне паломництво до Святої Землі і ввірити Її материнській опіці духовні плоди цієї прощі.

Святіший Отець, як повідомив кардинал Сантос Абріль-і-Кастельйо, архипресвітер базиліки, поклав букет квітів перед чудотворною іконою Богородиці «Salus Populi romani», тобто «Спасіння Римського люду» і в тиші помолився. Після молитви Папа привітав присутніх.
За словами кардинала, Святіший Отець дуже задоволений своїм паломництвом слідами Ісуса Христа в Йорданії, палестині та Ізраїлі.

Пригадаємо, що напередодні Апостольської подорожі до Святої Землі, у п’ятницю 23 травня 2014 р., Папа Франциск також здійснив приватний візит до Папської базиліки Santa Maria Maggiore, вручаючи Пресвятій Богородиці це паломництво.

Базиліка Santa Maria Maggiore – це одне з улюблених місць Папи Франциска. Він часто відвідував її як єпископ і кардинал, коли приїжджав до Риму. Від початку свого вибору Святіший Отець молився тут перед іконою Пресвятої Богородиці вже дев’ять разів. Перший раз, також несподівано, він відвідав базиліку першого дня після свого вибору на Вселенського Архиєрея.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va