Папа Франциск подякував Пресвятій Богородиці за успішний візит до Шрі-Ланки і Філіппін
  • Пон, 19/01/2015 - 22:04

У понеділок 19 січня 2015 р., ввечері, повернувшись з Апостольської подорожі до Шрі-Ланки і Філіппін, дорогою від аеропорту «Чампіно» до Ватикану, Вселенський Архиєрей за традицією, яку він започаткував, насамперед відвідав Папську Базиліку Santa Maria Maggiore (Святої Марії Більшої) в Римі, щоб подякувати Пресвятій Богородиці за успішне паломництво та ввірити Її материнській опіці духовні плоди цієї прощі.

Перед чудотворною іконою Богородиці «Salus Populi romani», (Спасіння Римського люду) Святіший Отець поклав букет квітів, який він отримав в Апостольській Нунціатурі в Манілі від однієї з черниць, які там трудяться, та в тиші помолився.

10 січня, перед початком VІІ Апостольського візиту поза межі Італії, що тривав від 12 до 19 січня, Папа Франциск також відвідав Марійську базиліку, що віддати цей візит у руки Божої Матері.

10 січня, перед початком VІІ Апостольського візиту поза межі Італії, що тривав від 12 до 19 січня, Папа Франциск також відвідав Марійську базиліку, щоб віддати цей візит у  руки Божої Матері.

Пригадаємо, що Базиліка Santa Maria Maggiore – це одне з улюблених місць Папи Франциска. Він часто відвідував її як єпископ і кардинал, коли приїжджав до Риму. Від початку свого вибору Святіший Отець молився тут перед іконою Пресвятої Богородиці вже 17 разів – 6 разів 2013 року, 9 разів 2014, і вже другий раз 2015 року. Перший раз, також несподівано, він відвідав базиліку першого дня після свого вибору на Вселенського Архиєрея.