Папа Франциск: поглибити усвідомлення бідності
  • Чтв, 17/10/2019 - 15:18

У відеопосланні організаторам й учасникам зустрічі, організованої в Люрді з нагоди Всесвітнього дня бідних, Папа Франциск пояснює значення проведення такого дня.

Нагодою «ще краще усвідомити убогість», також і ту, «якою жив Ісус», особливо тоді, коли Його відкидали й не приймали, Папа Франциск називає відзначення Всесвітнього дня бідних, який він встановив 2016 року. Про це він говорить у короткому відеопосланні, записаному на початку жовтня й оприлюдненому 16 жовтня в соціальних мережах Асоціації «Fratello» (Брат).

Всесвітній день бідних у Люрді

Звернення Святішого Отця приурочене до зустрічі «Fratello 2019», яку асоціація організовує у французькому Марійському санктуарії в Люрді з нагоди цьогорічного Всесвітнього дня бідних. Чотири дні «дружби й молитви» триватимуть від 14 до 17 листопада.

Як же прекрасно зібратися разом…

«Дуже добре пам’ятаю Всесвітній день бідних, що проводився тут, у Римі. Хоч це відбувалося на дієцезальному рівні, всі поглибили усвідомлення бідності. Тієї бідності, якою жив також Ісус, коли Його не приймали та відкидали», – зазначив Папа Франциск, додаючи, що адресати цього звернення також переживають бідність, походження й причини якої добре їм відомі.

«Але зібратися й перебувати разом – це прекрасно», – наголошує Святіший Отець, зауваживши, що зустріч, запланована в Люрді, є прекрасною нагодою, щоб перебувати разом з Матір’ю Ісуса, «Яка також була вбогою та розуміє, що це означає».

Асоціація «Fratello»

Асоціація «Fratello» згуртовує активних у церковному житті мирян, залучених свого часу до організації великих прощ, які 2014 та 2016 року привели до Риму кілька тисяч безхатченків і осіб, які їм допомагають. У співпраці з місцевими Церквами та церковними рухами, члени асоціації прагнуть «служити в самому ж серці Церкви, зустрічаючи найубогіших, надаючи їм належне місце, тобто, перше», – наголошується на сторінці організації в інтернеті. Вони організовують зустрічі та заходи для бідних і з бідними, проводять ініціативи, приурочені до Всесвітнього дня бідних, як також чинять конкретні щоденні жести на підтримку вбогих.