Папа Франциск полетить до Бразилії звичайним рейсом
  • Суб, 13/07/2013 - 16:00

На ВДМ до Ріо-де-Жанейро Святіший Отець полетить звичайним літаком, він, як усі пасажири, сидітиме в кріслі салону. Папа Франциск відлітатиме з аеропорту Ф'юмічіно, а не з Чампіно, як це було у випадку «спеціальних рейсів» попередніх Пап.

− Де відбувається звичайна посадка пасажирів? У Ф'юмічіно? Я не хочу створювати жодних клопотів, вилітаючи з Чампіно, − цитує слова Папи Андреа Toрніеллі на порталі  Vatican Insider. Таке рішення Святіший Отець Франциск пояснив прагненням спростити процедури.

А до того ж, через державного секретаря Франциск скерував листа до фірми Alitalia, − папського перевізника, − в якому повідомив, що не хоче жодних особливих змін, які зазвичай готували всередині літака на час папського польоту. Папа буде сидіти в кріслі першого класу і не планує використовувати ліжка, яке завжди готували для Пап під час тривалих перельотів.

Toрніеллі зазначає, що місце в першому класі вже й так буде розкішшю для Папи Франциска, який, коли був  кардиналом, завжди літав економ-класом. Теперішній Папа не купував квитків дорожчого і комфортнішого класу, навіть коли в нього були проблеми зі стегном, він лише просив місце біля проходу, де є більше місця, щоб мати можливість розім'яти ноги.

Для польоту в Ріо-де-Жанейро фірма-авіаперевізник Alitalia вибрала літак Airbus 330, а не Boeing 777, який значно зручніший.

За матеріалами: ekai.pl