Папа Франциск помолився з молоддю «Ангел Господній»
  • Птн, 26/07/2013 - 20:54

У п’ятницю, 26 липня 2013 року, від час свого паломництва бразилійською землею, Святіший Отець Франциск проказав із чисельно зібраними вірними, які заповнили площу перед архиєпископським палацом у Ріо-де-Жанейро, Богородичну молитву «Ангел Господній» та виголосив коротке повчання.

 

Дорогі брати і сестри!

Дорогі друзі!

Я складаю подяку Божому Провидінню, яке привело мене в місто Сан-Себастьян-до-Ріо-де-Жанейро. Висловлюю сердечну вдячність архієпископу Орані Темпесті та кожному з вас за гостинний прийом, який засвідчує вашу любов до наступника Петра. Я був би щасливий, якби мій візит у це місто відновив у кожному з вас любов до Христа і Його Церкви та вашу радість від того, що ви становите одне ціле з Ним, оскільки належите до Церкви та віддано свідчите про свою живу віру.

Популярна молитва «Ангел Господній» є прекрасним виявом віри. Це проста молитва, яку промовляють у три визначені пори дня. Таким чином, вона відображає ритм нашої щоденної діяльності: її промовляють уранці, у полудень та при заході сонця. Однак це важлива молитва. Я заохочую всіх вас промовляти її разом із молитвою «Радуйся, Маріє». Адже вона нагадує нам про видатну подію, яка змінила хід історії: про Воплочення, момент, коли Син Божий став людиною в особі Ісуса з Назарета.

Сьогодні Церква відзначає спомин батьків Діви Марії, дідуся і бабусі Ісуса, - святих Йоахима й Анни. У їхньому домі на світ з’явилася Марія, з якою була пов’язана надзвичайна тайна Непорочного зачаття. Марія виросла в домі Йоахима й Анни; Її оточували їхня любов та віра: у їхньому домі Вона навчилася слухатися Господа та виконувати Його волю. Святі Йоахим та Анна були частиною довгого ланцюга людей, які передавали свою любов до Бога, випромінювали теплоту і любов сімейного життя та донесли їх аж до Марії, яка прийняла Сина Божого до свого лона та дала Ісуса світові, тобто нам усім. Сім’я є величезною цінністю, адже це унікальне місце для передавання віри! Говорячи про сімейне життя, я хочу сказати одну річ: сьогодні, коли Церква Бразилії та по всьому світі відзначає свято святих Йоахима й Анни, ми святкуємо також День дідусів і бабусь. Дідусі й бабусі відіграють дуже вагому роль у родинному житті, бо саме вони передають нащадкам людську й духовну спадщину, що має надзвичайно велике значення для кожного суспільства. Тому дуже важливо налагодити обмін та діалог між поколіннями, особливо в межах сім’ї. В Апаресідському документі сказано: «Діти й літні люди творять майбутнє народів: діти – тому що вони рухають історію, а літні – тому що вони передають свої досвід і мудрість, здобуті у житті» (№ 447). Цей зв'язок і діалог між поколіннями є скарбом, який слід берегти та зміцнювати! У цей Всесвітній день молоді молодь хоче висловити своїм дідусям і бабусям вдячність і пошану. Молоді люди вітають їх із великою любов’ю та дякують їм за повсякчасне виявлення їхньої мудрості.

Нині, стоячи на цій площі й прилеглих вулицях та духовно єднаючись із нами у молитві в себе вдома, ми всі творимо одну велику родину та звертаємося до Марії, просячи Її, аби Вона оберігала наші родини та вчинила їх місцем віри і любові, де відчувається присутність Її Сина Ісуса.

Переклала Наталія Лисак

Джерело: www.catholic-media.org