Папа Франциск попрощався з Єгиптом
  • Суб, 29/04/2017 - 21:23

«Залишаючи Єгипет, бажаю скласти глибоку подяку Вашій Високоповажності та всьому дорогому єгипетському народові за ваше тепле прийняття та гостинність. Запевняючи у своїх молитвах, призиваю на Вашу країну Боже благословення миру й радості. Папа Франциск», – така телеграма була надіслана урядовими каналами на адресу Президента Єгипту Абделя Аль Сісі в той момент, як літак зі Святішим Отцем піднявся в небо з міжнародного аеропорту Каїру.

XVIII Апостольська подорож, паломництво «Папи миру до Єгипту миру», завершилася скромною церемонією прощання за участю Глави Держави, який зустрів Святішого Отця при вході до президентської ложі повітряних воріт столиці. Після короткої розмови він провів гостя до трапу літака, в підніжжі якого з Папою попрощалися також представники місцевих Церков.

Приблизно о 17:00 місцевого часу літак з Папою на борту вилетів у напрямку римського міжнародного аеропорту Чіампіно. Під час тригодинного перельоту, згідно з усталеним звичаєм, Святіший Отець поспілкується з журналістами, відповідаючи на їхні запитання.