Папа Франциск попрощався з Латинською Америкою
  • Пон, 13/07/2015 - 13:24

Добігла до кінця дев’ята Апостольська подорож Папи Франциска до Латинської Америки, яка включала Еквадор, Болівію та Парагвай. У неділю 12 липня, після зустрічі з молоддю, Святіший Отець вирушив папамобілем у напрямку аеропорту, віддаленого 5 кілометрів від побережжя затоки ріки Парагвай, де проходила  ця зустріч. Це була остання нагода для мешканців Парагваю привітати Папу Франциска, тому вздовж усієї траси зібрались тисячі людей, часто створюючи труднощі для проїзду колони автомобілів.

Офіційна церемонія прощання в аеропорту столичного міста Асунсьйон супроводжувалась також і коротким, але дуже емоційним концертом. Дитячий хор та оркестр виконав кілька творів, створених  у ХVІІ сторіччі в часах так званих «редукцій» для індіанців, організованих Отцями Єзуїтами в Парагваї та Аргентині. Ці християнські поселення досягли значного розвитку. Діти вручили Папі сувеніри, виконані індіанцями ґварані. Далі виступив танцювальний ансамбль, а група відомих вокалістів виконала пісню, написану на честь приїзду Святішого Отця.

Останнім акордом було посвячення пам’ятних таблиць і Папа пройшов через шерегу дітей, одягнених у форму швейцарських гвардійців.

Перед Вселенським Архиєреєм простяглось понад 10.370 кілометрів повітряного шляху і майже 13 годин перельоту.

Його приліт на аеропорт Чампіно передбачений на 13:45 римського часу в понеділок 13 липня.