Папа Франциск попрощався зі Швейцарією
  • Птн, 22/06/2018 - 11:11

Євхаристійне богослуження у виставковому центрі Женеви Palexpo, відслужене французькою та латинською мовами, в якому взяли участь 40 тисяч місцевих католиків та паломників із сусідніх французьких дієцезій, було заключною великою подією 23-ї Апостольської подорожі Папи Франциска – одноденного візиту до Женеви в Швейцарії. Тому наприкінці Святої Меси він звернувся до присутніх з подячним і прощальним словом.

«Дякую за вашу гостинність, приготування та за молитву, звершувати яку прошу не переставати», – сказав Святіший Отець, звертаючись до єпископа Шарля Моророда та дієцезальної спільноти, додаючи: «Також і я молитимуся за вас, аби Господь супроводжував ваш шлях, зокрема, отой екуменічний».

Ці побажання Папа поширив на пастирів всіх швейцарських дієцезій та інших єпископів, як також на всіх вірних, що прибули з різних частин Швейцарії, з Франції та інших країн. Окремі вітання він скерував «мешканцям цього прекрасного міста, де 600 років тому побував Папа Мартин V, і яке є осідком важливих міжнародних інституцій».

З боку Святішого Отця також не забракло подячних слів на адресу влади за запрошення та співпрацю в приготуванні візиту.

Після Святої Меси Глава Католицької Церкви матиме коротку зустріч з місцевим єпископатом, привітавшись з кожним ієрархом особисто. Папа також привітається із працівниками Апостольської Нунціатури в Берні та Представництва Святого Престолу при міжнародних організаціях в Женеві, після чого від’їде до аеропорту. Там він матиме коротку розмову з Президентом та Федеральним радником, після чого підніметься на борт літака.

Виліт запланований на 20:00 місцевого часу. Під час перельоту передбачена традиційна розмова з журналістами.