Папа Франциск посповідав підлітків, учасників прощі з нагоди Ювілею
  • Нед, 24/04/2016 - 14:07

Велика несподіванка для підлітків – учасників зустрічі у Римі, приуроченої до Ювілейного Року Милосердя – серед сповідників на площі святого Петра у Ватикані був також і Папа Франциск. Зустріч, з нагоди Ювілейного Року Милосердя зібрала в Римі понад 70 тисяч юнаків і дівчат з усієї Італії, а також з деяких інших європейських країн, зокрема, з Великобританії, Іспанії, Португалії та Франції.

Зустріч розпочалась у суботу, 23 квітня 2016 року, а її учасники – хлопці та дівчата у віці від 13 до 16 років. У першій половині дня вони здійснюють паломництво від римського Замку Ангела до площі святого Петра, щоб потім пройти через Святі Двері у ватиканській базиліці та сповідувати віру перед гробом святого Верховного Апостола Петра.

Коло 11-ої години площа святого Петра у Ватикані перетворилась у величезну сповідальницю. Щоб молодь могла приступити до Святої Тайни покаяння, біля колон, які оточують площу, розмістились понад 150 сповідників. Юнаків і дівчат чекала величезна несподіванка – приблизно об 11:30 біля колон з’явився Папа Франциск і почав сповідати юнаків і дівчат, як один із сповідників. До сповіді в Святішого Отця змогли приступити 16 молодих людей.

Пополудні на римському олімпійському стадіоні на них чекає відеопослання Святішого Отця та святкова програма з музикою та свідченнями. У неділю 24 квітня Папа Франциск відслужить для учасників цієї зустрічі Святу Месу на площі св. Петра.