Папа Франциск посвятив Державу-Місто Ватикан під опіку святих Михаїла та Йосифа
  • Птн, 05/07/2013 - 15:03

Сьогодні, 5 липня 2013 року, о 8:45 місцевого часу, у ватиканських садах, на площі перед осідком Губернаторства Ватикану, в присутності Вселенського Архиєрея Франциска, відбулась інаугурація нового монументу святого Архангела Михаїла, після чого Папа посвятив Державу-Місто Ватикан під опіку святого Йосифа та святого Архангела Михаїла.

Кілька хвилин перед початком церемонії до місця урочистості, на запрошення Папи Франциска, прибув вислужений Папа Бенедикт XVI, якого радісними оплесками привітали присутні та представники Губернаторства. Незабаром прибув також й Святіший Отець Франциск, привітавши спершу Бенедикта XVI братніми обіймами.

Після короткого вітального слова кардинала Джузеппе Бартелло, Президента Губернаторства Ватикану, взяв слово його попередник кардинал Джованні Лайоло, який висвітлив значення нового монументу і фонтану, присвяченого святому Йосифові, що розміщений з іншого боку будівлі Губернаторства і був посвячений дещо раніше.

Опісля до зібраних звернувся Папа Франциск, проказав дві молитви посвячення, одну до святого Йосифа, а іншу до святого Архангела Михаїла, покропив монумент Архангела Михаїла свяченою водою та уділив присутнім своє апостольське благословення.

Серед присутніх на урочистості були представники Секретаріату Апостольської Столиці, автори нового монументу та фонтану, деякі доброчинці, завдяки яким їх зведено, персонал Губернаторства та інші запрошені гості.

Текст із сторінки сайту Радіо Ватикану