Папа Франциск прибув до Португалії
  • Суб, 13/05/2017 - 09:22

Вчора, приблизно о 16:10 місцевого (18:10 – київського) часу на злітно-посадковій смузі військового аеродрому «Monte Real» в центральній Португалії приземлився Airbus321 італійської авіакомпанії «Alitalia» з Папою Франциском на борту. У підніжжі трапу Святішого Отця зустрів Президент Португалії Марсело Ребело де-Соуза. В церемонії привітання, що відбулася без промов, взяли участь також представники влади, португальські єпископи та група вірних.

Прозвучали гімни Португалії та Апостольської Столиці, віддано військові почесті та здійснено інші протокольні заходи. Після представлення делегацій Глава Держави провів гостя до навігаційної вежі, в одному з приміщень якої відбулася приватна розмова та обмін подарунками. По завершенні зустрічі з Президентом, Папа також привітався з Прем’єр-міністром та Главою Парламенту.

Далі в супроводі Військового Ординарія Святіший Отець вирушив до каплиці на території військової бази. По дорозі до неї він вітався з вірними, благословляв дітей та хворих. При вході його зустріли капелани та діти в національних костюмах. Папа в тиші помолився перед Найсвятішими Тайнами та записав побажання у Книзі почесних гостей та на борту військового гелікоптера вирушив до Фатіми.