Папа Франциск прибув з Апостольським візитом на Філіппіни
  • Чтв, 15/01/2015 - 17:34

Метою Апостольського візиту Папи Франциска до Філліпін, другого етапу VІІ Апостольської подорожі Вселенського Архиєрея поза межі Італії, є прагнення висловити солідарність з постраждалими від руйнівного тайфуну, який обрушився на цю країну у листопаді 2013 року, спричинивши величезну матеріальну шкоду та забравши кілька тисяч людських життів. Відвідуючи терени, заторкнуті стихійним лихом, Папа відслужить для постраждалих Святу Месу та матиме зустрічі з людьми, які пережили цю трагедію. Серед інших заходів варто згадати зустріч з родинами. Треба відзначити, що в цій єдиній азійській країні, в якій більшість населення становлять католики, родинні цінності є дуже міцними, а сім’я відіграє важливу роль у філіппінській культурі.

До Філіппін Святіший Отець прибув 15 січня о 17:45 за місцевим часом, коли в Україні була 11:45 ранку. Привітальною піснею іспанською мовою та хореографічним композиціями Папу зустріли сотні філіппінських дітей та молоді. Після привітань з Президентом країни Беніґно Акіно, представниками єпископату та уряду, Папа Франциск від’їхав до Апостольською Нунціатури панорамною автомашиною. Протягом усього дев’ятикілометрового шляху його з надзвичайним ентузіазмом вітали десятки тисяч філіппінців.

У п’ятницю в програмі Папи візит ввічливості до Президента країни, зустріч з членами уряду та дипломатичним корпусом, Свята Меса в катедральному храмі для богопосвячених осіб, а ввечері – зустріч із сім’ями.