Папа Франциск пригадав «антимафіозну» промову Івана Павла II
  • Чтв, 10/05/2018 - 17:21

До боротьби з мафією, практикуючи Євангеліє і проводячи виховну роботу серед молоді, закликав Святіший Отець Церкву на Сицилії в 25-ту річницю знаменитої проповіді св. Івана Павла, який рішуче засудив мафіозну діяльність.

«У 25-ту річницю візиту св. Івана Павла II в Агрідженто, коли в кінці св. Літургії у Вале-деї-Темплі він виголосив пророчу тираду проти мафії і закликав мафіозі до навернення, Святіший Отець Франциск скеровує своє братерське привітання пастирям і віруючим місцевої Церкви і всієї Сицилії, зібраної на молитві та роздумах, і закликає їх рухатися шляхом, прокладеним блаженним Піно Пулізі й таких, як він, котрі свідчили про те, що змова зла перемагається щоденною ніжністю і мужнім практикуванням Євангелія, особливо у виховній роботі серед дітей та молоді», – йдеться в телеграмі, надісланій від імені Папи Держсекретарем Його Святості, кардиналом П'єтро Пароліном.

Іван Павло II відвідав Сицилію в рік після вбивства місцевого прокурора Джованні Фальконе. 9 травня 1993 року, під час Літургії в Агрідженто, дуже сильними фразами він засудив вбивство людей, нагадуючи, що сам Бог говорить: Не вбивай. Він додав: «Жодна людина, жодне людське об'єднання, жодна мафія не може ані змінити, ані топтати цей священний закон Бога». Потім він різко крикнув: «В ім'я Христа, розп'ятого і воскреслого, Христа, Який є дорога, істина і життя, я звертаюся до відповідальних: наверніться, у відповідний день настане Божий суд».