Папа Франциск привітав переобраного Президента Італії Джорджо Наполітано
  • Нед, 21/04/2013 - 14:49

Папа Франциск привітав з переобранням Президента Італії Джорджо Наполітано. У телеграмі, надісланій на його ім’я, читаємо:

«В той час, як Ви, з великою готовністю та в дусі жертовності, знову погодилися прийняти найвищий уряд Італійської Держави – уряд Президента Республіки, бажаю висловити Вам найщиріші та сердечні побажання, і, бажаючи, щоб Ви змогли продовжувати свою світлу та мудру діяльність, підтримувані відповідальною співпрацею з боку всіх, призиваю для Вашої особи і для Вашого благородного служіння країні, постійну Божу допомогу та від щирого серця уділяю Вам і улюбленому італійському народові Апостольське благословення, як заохочення будувати майбутнє згоди, солідарності та надії».

У суботу, 20 квітня 2013 р., після кількох невдалих спроб обрати нового Президента Італії, виборча комісія, яка складається з членів обох палат парламенту та представників регіонів, запропонувала переобрати 87-річного Джорджо Наполетано, який щойно закінчив семирічний мандат. Висловивши свою згоду на переобрання з метою уникнення загострення політичної кризи, він отримав необхідну більшість голосів під час таємного голосування.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va