Папа Франциск привітав Східні Церкви, які 7 січня святкуватимуть Христове Різдво
  • Втр, 07/01/2014 - 09:33

У понеділок, 6 січня 2014 р., коли в Східних Церквах, які дотримуються старого стилю, святкують Навечір’я Різдва, Церква латинського обряду відзначає урочистість Богоявління, тобто Явління Дитятка Ісуса трьом царям, тому урочистість називають також празником Трьох Царів.

З цієї нагоди о 10:00 ранку римського часу Папа Франциск очолив у головному храмі католицької Церкви – базиліці святого апостола Петра у Ватикані – урочисту Святу Месу, а опівдні з вікна своєї бібліотеки помолився разом з понад сотнею тисяч прочан та римлян, що переповнили площу перед базилікою Святого Петра да довколішні вулиці ватиканським собором, Марійську молитву «Ангел Господній», після проказування якої привітав з Христовим Різдвом усіх, хто дотримується юліанського календаря. Він сказав:

«Звертаю мої щирі привітання до братів і сестер Східних Церков, які завтра святкуватимуть Святе Різдво. Нехай же мир, який Господь дарував людству з народженням Ісуса, Воплоченого Слова, зміцнить в усіх віру, надію й любов, і принесе розраду християнським спільнотам, які зазнають випробувань».

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va