Папа Франциск привітав учасників Синоду вальденських і методистських Церков
  • Пон, 22/08/2016 - 18:47

«Нехай же існуючі відмінності між вальденсами та католиками не стають на заваді пошукові форм співпраці у сфері євангелізації, служіння бідним, хворим, мігрантам та у збереженні створіння». З такими побажаннями, «на знак своєї духовної близькості», Папа Франциск надіслав «щирі і доброзичливі вітання» учасникам Синоду Союзу вальденських і методистських Церков Італії, який від 21 до 26 серпня 2016 р. відбувається в м. Торре-Пелліче на півночі Італії.

В листі, надісланому через Державного Секретаря Святого Престолу, Глава Католицької Церкви запевнив «особливу згадку в молитві», випрошуючи в Господа Бога дару «зі щирим серцем прямувати до повного сопричастя, щоб дієво свідчити Христа всьому людству, спільно виходячи назустріч сучасній людині, несучи їй суть Євангелія».

Пригадаємо, шо у березні ц.р. вперше в історії офіційна делегація методистських і вальденських Церков Італії здійснила візит до Ватикану, де була прийнята Папою. Рік перед тим, 22 червня 2015 р., Святіший Отець Франциск став першим Єпископом Риму, що відвідав вальденський храм. Відвідини найдавнішої християнської меншини Італії, заснованої у ХІІ сторіччі,  відбулися під час його візиту до Туріну.

1975 року Валденська Церква Італії об’єдналась з Італійською Методистською Церквою, утворивши Союз методистських і вальденських Церков Італії, що входить у склад Всесвітньої Ради Церков

Темами синодального зібрання, що розпочалося в неділю, є 500-річчя Реформації, виклики, пов’язані з міграцією, та екуменічний діалог. В синоді беруть участь 180 пастирів та мирян.