Папа Франциск прийме президента Ізраїлю
  • Суб, 27/04/2013 - 13:52

Президент Ізраїлю Шимон Перес прибуде в понеділок, 29 квітня, до Ватикану, де зустрінеться з Папою Франциском. У програмі його візиту також заплановані зустрічі з провідними політиками Італії, про це повідомляє прес-служба ізраїльського уряду в Єрусалимі.

 

Основною темою зустрічі з Папою Римським, – як інформує ізраїльський уряд, – буде ситуація на Близькому Сході. Вирішуватимуть питання мирних переговорів поміж ізраїльтянами і палестинцями, а також стосунки між Ізраїлем і Святим Престолом, між євреями і християнами. З політиками Італії президент Перес хоче поговорити про загрозу з боку Ірану і можливі штрафні санкції, і роль Європи у мирному процесі на Близькому Сході. Також відбудеться зустріч з представниками єврейської громади в Італії.
На запрошення мера Асижу Клаудіо Річчі ізраїльський президент прибуде туди 1 травня. У рамках спеціального заходу йому вручать медаль за заслуги у боротьбі за мир і символічні ключі від міста. Це перша така нагорода, що присуджують у Асижі. Це підкреслить «унікальний внесок Переса у діалог і мир».
ЗМІ припускають, що на початку 2014 року Папа Римський Франциск відвідає Святу Землю з нагоди 50-тої річниці історичного візиту Папи Павла VI. Павло VI відвідував християнські святині в Ізраїлі та Йорданії 4–6 січня 1964 року і зустрівся з главою православної церкви Афінагором. Його наступник, Вселенський Патріарх Константинопольський Варфоломій I, запросив Папу Франциска на спільну прощу в Єрусалим.

За матеріалами : http://www.deon.pl/