Папа Франциск прийняв бірманську правозахисницю
  • Втр, 29/10/2013 - 15:27

Папа Франциск прийняв на особистій аудієнції всесвітньовідому правозахисницю, лідера демократичної опозиції правлячій у Бірмі військовій хунті Аун Сан Су Чжі, яка прибула до Риму, щоб отримати почесне громадянство Вічного Міста.

Аун Сан Су Чжі є лауреатом Нобелівської премії миру і лауреатом Премії Сахарова, яка присуджується Європарламентом. Багато років вона провела в Бірмі під домашнім арештом, а сьогодні, після торішньої лібералізації режиму, є депутатом Бірманського парламенту.

За повідомленням Прес-центру Святого Престолу, Папа висловив пані Су Чжі вдячність за її працю на благо демократії і миру в усьому світі. Директор Ватиканського Прес-центру назвав це «великим співзвуччям з такою символічною для всієї Азії фігурою». Сама пані Су Чжі повідомила, що вона розмовляла зі Святішим Отцем про важливість любові і взаєморозуміння у сучасному світі. Співрозмовники погодилися з тим, що «ненависть і недовіра завдають важких ударів людській гідності». Якщо ми хочемо змінити світ в якому живемо, необхідно звернути увагу на інші, більш позитивні зразки поведінки.

За матеріалами http://sibcatholic.ru