Папа Франциск прийняв членів пленарної зустрічі Папської Біблійної Комісії
  • Птн, 12/04/2013 - 15:38

Опівдні у п'ятницю 12 квітня 1023 р., Папа Франциск прийняв учасників щорічної пленарної зустрічі Папської Біблійної Комісії, яку очолює архиєпископ Ґерхард Мюллер, Префект Конгрегації віровчення. Зустріч тривала від 8 квітня, а її очолював о. Клеменс Стока, ТІ, Генеральний Секретар згаданої Комісії. Пленарне засідання Папської Біблійної Комісії було присвячене завершенню вивчення теми «Натхнення та істина Біблії».

Звертаючись до учасників пленарного засідання, Святіший Отець наголосив, що тема, яку протягом кількох років поглиблює Біблійна Комісія, а саме, як істина та богонатхнення Біблії, є дуже важливою не тільки для окремих віруючих, але для всієї Церкви, бо життя та місія Церкви ґрунтуються на Божому Слові, що є душею богослов’я, і, одночасно, натхненням усього християнського існування.

Завданням цих досліджень є дати свій вклад у те, щоб завдяки поглибленому розумінню концепцій істини та натхненності, всі вірні приймали Боже Слово у якомога відповідніший спосіб, належний цьому особливому дарові, в якому Бог передає Себе Самого людям та запрошує їх до сопричастя з Собою.

Папа підкреслив, що, як відомо, Святе Писання є письмовим свідченням Божого Слова, яке доказує Боже Об’явлення. Боже Слово, отже, випереджує та перевищує Біблію. «Тому наша віра не має в осередку тільки книгу, – ствердив Святіший Отець, – але історію спасіння і, понад усе, Особу – Ісуса Христа, Боже Слово, що стало тілом».

Папа Франциск звернувся до догматичної конституції ІІ Ватиканського Собору «Dei Verbum», де вказано на нерозривну єдність між Святим Писанням і Традицією, бо вони походять з того самого божественного джерела. «Священне Писання є словом Божим, оскільки записане під натхненням Святого Духа. А Священне Передання повністю передає Боже слово, довірене Христом Господам та Святим Духом Апостолам та їхнім наступникам, щоб вони, освічені Духом істини, своїм проповідуванням його вірно зберігали, викладали та поширювали. Таким чином, Церква черпає свою впевненість щодо всього об’явленого не тільки із Святого Писання. Тому одне й друге треба приймати та шанувати з однаковим почуттям відданості та пошани» (DV 9).

«Інтерпретація Святого Письма, – наголосив Святіший Отець, – не може бути тільки особистим науковим зусиллям, але завжди порівняна та засвідчена живою традицією Церкви».

Папа побажав членам Біблійної Комісії, щоб їхня праця, особливо у Рік Віри, сприяла тому, щоб у серцях віруючих сяяло світло Святого Писання.

Джерело: Радіо Ватикан