Папа Франциск прийняв Голову Генеральної Асамблеї ООН
  • Птн, 31/05/2013 - 19:15

У п’ятницю, 31 травня 2013 р., вранці, Папа Франциск прийняв в Апостольському Палаці Голову 67-ї Генеральної Асамблеї ООН, сербського дипломата Вука Єреміча, який пізніше також зустрівся з Державним Секретарем Апостольської Столиці кардиналом Тарчізіо Бертоне та Секретарем, відповідальним за стосунки з державами, архиєпископом Доменіком Мамберті.

 

У повідомленні Ватиканського прес-центру читаємо, що предметом розмов були деякі питання обопільного зацікавлення, як от подолання конфліктів мирним шляхом та подолання спричинених ними гуманітарних катастроф, проблема торгівлі людьми, трагедія біженців. У контексті актуальної світової економічної кризи відбувся обмін думками щодо того, яку роль може відіграти Генеральна Асамблея ООН в опрацюванні програм відновлювального розвитку, який шануватиме навколишнє середовище та, водночас, буде здатним скоротити відрив між багатими й бідними.

 

Зустріч була нагодою для того, щоб висловити схвальну оцінку щодо ролі ООН в шуканні спільного добра людства, але також, щоб пригадати вклад Католицької Церкви у справу сприяння цілісній гідності людини, миру та культури зустрічі.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va