Папа Франциск прийняв Католикоса Арама І Вірменської Апостольської Церкви
  • Чтв, 05/06/2014 - 15:06

Нехай же Святий Дух надихає наш шлях до єдності та навчить нас, як підтримувати зв’язки братерства, якими ми вже поєднані єдиним Хрищенням. Таке побажання висловив Папа Франциск, приймаючи у четвер, 5 червня 2014 р., кілька днів перед П’ятидесятницею, Килікійського Католикоса Вірменської Апостольської Церкви Арама І. Зустрічі розпочалася приватною розмовою, після якого в Климентинському залі Апостольського палацу відбулося представлення супроводу католикоса, прозвучали промови й відбувся обмін подарунками. А завершилася зустріч молитвою в каплиці Redemptoris Mater.

Пригадавши про те, що місяць тому Ватикан відвідував Ечміадзинськй Католикос Карекін ІІ, Святіший Отець склав подяку Господу Богу за братні взаємини з ВАЦ та за їх безперервний розвиток. Відзначивши особисті старання католикоса Арама в справі пошуку єдності між християнами, Папа сказав: «Мені здається слушним підкреслити, що на цьому шляху до повної єдності ми поділяємо ті самі надії й однакове відповідальне заангажування, усвідомлюючи, що таким чином виконуємо волю Господа Ісуса Христа».

«Ваша Святість представляє частину християнського світу, глибоко позначену історією випробувань і страждань, відважно прийнятих з любові до Бога, – вів далі Наступник святого Петра. – Вірменська Апостольська Церква була змушена стати народом-скитальцем, по-особливому досвідчивши своє перебування на шляху до Божого Царства. Історія еміграції, переслідування та мучеництва численних вірних залишила глибокі рани в серцях усіх вірменів. Ми зобов’язані розгледіти їх та вшанувати, як рани Христового тіла. І саме тому вони є непохитною причиною надії та довіри до провидіннного милосердя Небесного Отця».

За словами Папи, саме довіри і надії сьогодні нам дуже потребно. Їх потребують християни Близького Сходу, але також і всі християни, що змушені долати пустелі байдужості та забуття про Бога. Тож закликавши призивати Святого Духа, Подателя життя, він побажав: «Нехай же Він, Утішитель, надихає наш шлях до єдності».

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va