Папа Франциск прийняв Королеву Швеції
  • Пон, 27/04/2015 - 15:46

У понеділок, 27 квітня 2015 р., вранці, Папа Франциск прийняв на приватній аудієнції Її Величність Сільвію, Королеву Швеції, разом з родичами та супроводом.

Як повідомив о. Федеріко Ломбарді, спілкування відбувалося іспанською мовою, яку Королева добре знає. Її Величність розповіла про ініціативи, започатковані нею у Швеції на користь дітей, а Святіший Отець склав подяку за гостинність, з якою Швеція приймає біженців та шукачів притулку.

Серед подарунків, які привезла Королева Сільвія, були дитячі молитовники, які з’явилися на світ з огляду на те, що Її Величність турбувалася за релігійне виховання своїх дітей, що знайшло живе схвалення з боку Папи. У супроводі була Принцеса Мадлен з чоловіком та однорічною донькою, з якими Святіший Отець спілкувався особливо ласкаво.

Королева Швеції прибула для участі в семінарі, організованому Папською АкадемієюНаук та Шведським посольством при Святому Престолі на тему боротьби проти торгівлі людьми, звертаючи особливу увагу на жертви серед дітей. Вона також візьме участь в інавгурації «столу замовлень», спеціально спроектованого для Сикстинського залу Ватиканської Апостольської Бібліотеки, в якому триває реставрація й облаштування читального залу, що був виготовлений за підтримки шведського культурного фонду ім. Короля Густава VI Адольфа.