Папа Франциск прийняв Короля Бахрейну та Прем’єра Польщі
  • Втр, 20/05/2014 - 10:16

У понеділок, 19 травня 2014 р., Папа Франциск прийняв Короля Бахрейну, острівної країни у Перській затоці, Його Величність Хамада II ібн Ісу аль-Халіфу, який пізніше також зустрівся з Державним Секретарем Апостольської Столиці кардиналом П’єтро Пароліном та Секретерам, відповідальним за стосунки з державами, архиєпископом Доменіком Мамберті.

У повідомленні Ватиканського прес-центру читаємо, що темою розмов були питання обопільного зацікавлення, зокрема, забезпечення миру на Близькому Сході та сприяння мирному співжиттю між різними складовими частинами суспільства. У цьому контексті було відзначено позитивний внесок християнської меншини у життя країни та особисте зацікавлення Короля потребами місцевої католицької спільноти.

Опісля Папа Франциск прийняв Прем’єр-міністра Республіки Польщі Дональда Туска, який пізніше також зустрівся з Державним Секретарем та його заступником у справах міждержавних стосунків.

Як повідомляє Ватиканський прес-центр, під час зустрічей згадано про нещодавню канонізацію святого Івана Павла ІІ та його вплив на польський народ. Глава Польського Уряду висловив задоволення з приводу запланованої на 2016 рік подорожі Святішого Отця до його країни з нагоди Всесвітнього Дня Молгоді. Крім того, відбувся обмін баченням актуальної міжнародної ситуації, висловивши особливу стурбованість постійним напруженням у східній Європі.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va