Папа Франциск прийняв представників Екуменічної Ради Церков
  • Суб, 08/03/2014 - 22:33

Святий Дух заохочує нас без страху прямувати шляхом до повної та видимої єдності. На цьому наголосив Папа Франциск, приймаючи 7 березня 2014 р. вранці делегацію Екуменічної Ради Церков. Підкресливши, що ця зустріч позначає «черговий важливий розділ тривалих та плідних взаємин між Католицькою Церквою та Екуменічною Радою Церков», він висловив своє визнання служінню, яке вона здійснює «справі єдності між віруючими в Христа».

«Від початку свого існування, – сказав Святіший Отець, – ЕРЦ зробила великий вклад у формування чутливості всіх християн до того факту, що наші поділи становлять серйозну перешкоду свідченню Євангелія в світі. Не слід на них податливо погоджуватися, мовляв, це є просто невід’ємна частина історичного досвіду Церкви. Якщо християни будуть ігнорувати покликання до єдності, скероване до них Господом Ісусом, то існує небезпека, що вони ігноруватимуть самого ж Господа та спасіння, Ним дане через Його тіло – Церкву».

Папа зауважив, що шлях до повної та видимої єдності ще досі представляється тернистим. «Але, –додав він, – Святий Дух закликає нас не боятися, з довір’ям прямувати вперед, не вдовольнятися прогресом, який ми могли вже досвідчити протягом останніх десятиріч».

Підсумовуючи, Святіший Отець підкреслив «фундаментальну роль» молитви на цьому шляху. «Лише в дусі смиренної та наполегливої молитви можна буде осягнути необхідну далекоглядність, розпізнавання та спонуки, щоб запропонувати наше служіння людському родові, з усіма його слабостями і потребами, як духовними, так і матеріальними», – зазначив Глава Католицької Церкви.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va