Папа Франциск прийняв Прем’єр-міністра Ефіопії
  • Втр, 22/01/2019 - 09:35

Зустріч відбулася у важливий в історії країни період, коли після 20 років війни підписано порозуміння з Еритреєю, про що Глава Католицької Церкви згадував у своїх нещодавніх виступах як про знак надії.

Ввечері, 21 січня 2019 р., Папа Франциск прийняв Прем’єр-міністра Федеративної Демократичної Республіки Ефіопії Абія Ахмеда Алі, який опісля також зустрівся з кардиналом П’єтро Пароліном, Державним Секретарем Святого Престолу, якого супроводжував заступник секретаря, відповідального за стосунки з державами, монсеньйор Антуан Камільєрі.

Ватиканський прес-центр інформує, що в центрі уваги переговорів, які відбулися в щирій атмосфері, були важливі ініціативи на користь національного примирення та цілісного розвитку країни. Сторони також підкреслили добрий стан існуючих двосторонніх стосунків між Святим Престолом й Ефіопією, відзначивши роль християнства в історії ефіопського народу та внесок католицьких інституцій в освітню та медичну сфери.

Далі співрозмовники зупинилися на ситуації в регіоні, на мирному вирішенні конфліктів та соціально-економічному розвиткові Африки. Зокрема, обговорено зусилля Ефіопії на користь стабілізації в регіоні Африканського рогу, особливо згадуючи нещодавнє порозуміння та відновлення дипломатичних стосунків з Еритреєю.