Папа Франциск прийняв Прем’єр-міністра Хорватії
  • Чтв, 07/04/2016 - 18:25

У четвер, 7 квітня 2016 р., Папа Франциск прийняв у Ватикані Главу Уряду Хорватії Тіхоміра Орешковіча, який опісля зустрівся з Державним Секретарем Апостольської Столиці кардиналом П’єтро Пароліном та Заступником Секретаря, відповідального за стосунки з державами монсеньйором Антуаном Камільєрі.

У повідомленні Ватиканського прес-центру зазначається, що під час щирих розмов підкреслено добрі двосторонні стосунки між Святим Престолом та Хорватією, підтвердженням яких є також цей візит. Стверджено спільне бажання і надалі провадити конструктивний діалог щодо тем обопільного зацікавлення, які стосуються стосунків між церковною та громадською спільнотами. Було відзначено видатну роль, яку для хорватських вірних відіграє блаженний Алоїз Степінац та обговорено становище хорватської меншини у Боснії та Герцеговині.

Під час обговорення питань міжнародного характеру та проблем у регіоні, сторони висловили стурбованість з приводу гуманітарної кризи біженців з Близького Сходу, як також ситуаціями конфліктів в різних регіонах світу й терактами, що мають на меті послабити основи громадянського співжиття.