Папа Франциск прийняв Прем’єр-міністра Лівану
  • Суб, 14/10/2017 - 09:20

У п’ятницю, 13 жовтня 2017 р., Папа Франциск прийняв у Ватикані Главу Ради Міністрів Лівану Саада Рафіка Гарірі, який опісля зустрівся з Державним Секретарем Святого Престолу кардиналом П’єтро Пароліном, якого супроводжував архиєпископ Поль Річард Ґаллаґер, Секретар, відповідальний за стосунки з державами.

У повідомленні Ватиканського прес-центру зазначається, що переговори, які відбувалися в щирій атмосфері, дали змогу проаналізувати різні аспекти ситуації в Лівані та події та Близькому Сході. Виражено задоволення з приводу зміцнення стабільності в державі, висловивши сподівання на дедалі пліднішу співпрацю між різними політичними силами задля добра всієї країни.

Високу оцінку дано гостинності, яку Ліван виявляє численним біженцям, зупинившись на необхідності знайти справедливі та глобальні вирішення для конфліктів, які тривають в регіоні. Крім того, вказано на важливість міжкультурного та міжрелігійного діалогу, а також на цінність співпраці між християнами й мусульманами задля поширення миру та справедливості, підкреслюючи історичну й інституційну роль Церкви в житті країні та важливість присутності християн на Близькому Сході.