Папа Франциск прийняв Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка (доповнено)
  • Суб, 26/04/2014 - 17:44

У суботу, 26 квітня 2014 р., Папа Франциск прийняв у Ватикані Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, який після цього зустрінувся з Державним Секретарем Апостольської Столиці кардиналом П’єтро Пароліном.

У склад делегації, серед інших, входив в.о. Міністра закордонних справ України Андрій Дещиця та Посол України при Святому Престолі Тетяна Іжевська.

Святіший Отець подарував українському прем’єрові золоту ручку, висловлюючи побажання, що нею Прпрем'єр-міністр України підпише мир. У свою чергу, Пан Яценюк сказав, що також на це сподівається. Папа додав, що із свого боку зробить усе можливе. Прем'єр України подарував Папі новорічну світлину Майдану, вказуючи, що там мільйони українців боролись за свободу та свої права. Таке ж фото отримав також і Державний Секретар П’єро Паролін.

З Ватикану Арсеній Яценюк із супроводом від’їхав до базиліки Святої Софії в Римі, де відбулась молитва за Україну та зустріч з українською громадою.

Високих гостей зустрів Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук, архиєпископ Мечислав Мокшицький, митрополит Львівський РКЦ в Україні, та інші українські Владики.

Насамперед відбулось вшанування Небесної Сотні перед меморіалом біля базиліки Святої Софії та покладено квіти.

Прем’єр-міністр Яценюк провів прес-конференцію англійською мовою, а українською відповів на питання про зустріч із Папою, сказавши, що просив Папу Франциска молитись за Україну, за наш народ, за стабільність і мир в Європі та у світі. Святіший Отець запевнив свої молитви за Україну.

Опісля в соборі Святої Софії відбулась молитва, після якої Блаженніший Святослав Шевчук подарував прем’єр-міністрові України книгу про базиліку Святої Софії у Римі.

Зазначимо, що Глава Українського Уряду прибув до Ватикану для участі в канонізації Римських Єпископів Івана ХХІІІ та Івана Павла ІІ, яка відбудеться у неділю, 27 квітня, на площі Святого Петра у Ватикані. Однак, у зв’язку з напруженою ситуацією в Україні він не зміг залишитись на урочисту церемонію, тому українську офіційну делегацію очолить в.о. Міністра закордонних справ Андрій Дещиця. До неї входить також і мер міста Львова Андрій Садовий. Пригадаємо, що Львів – це одне з міст, яке Папа Іван Павло ІІ відвідав під час Апостольського візиту в Україну 2001 року.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va