Папа Франциск прийняв Президента Аргентини Маурісіо Макрі
  • Суб, 27/02/2016 - 16:54

У суботу, 27 лютого 2016 р., Папа Франциск прийняв у ватиканському Апостольському палаці Президента Аргентини Маурісіо Макрі, який опісля також мав зустріч з Державним Секретарем Апостольської Столиці кардиналом П’єтро Пароліном та Секретарем, відповідальним за стосунки з державами архиєпископом Полем Річардом Ґаллаґером.

У повідомленні Ватиканського прес-центру зазначається, що під час щирих розмов, які стали підтвердженням добрих двосторонніх стосунків між Святим Престолом та Аргентинською Республікою, обговорено теми обопільного зацікавлення, такі як підтримка цілісного розвитку, пошана прав людини, боротьба з бідністю й незаконним обігом наркотиків, справедливість, мир та суспільне примирення.

У цьому контексті наголошено на позитивному вкладові єпископату та католицьких інституцій в життя аргентинського суспільства, зокрема, у сфері підтримки людської особи та виховання майбутніх поколінь, особливо в умовах теперішньої економічної кон’юнктури. Крім того, заторкнуто важливі теми регіональної та міжнародної ситуації.