Папа Франциск прийняв Президента Франції Франсуа Оланда
  • Птн, 24/01/2014 - 17:00

У п’ятницю, 24 січня 2014 р., Папа Франциск прийняв у Ватикані Президента Французької Республіки Франсуа Оланда, який опісля також зустрівся з Державним Секретарем Апостольської Столиці архиєпископом П’єтро Пароліном та його заступником у справах стосунків з державами Домеміком Мамберті.

Під час розмов, як читаємо у повідомленні Ватиканського прес-центру, підкреслено вклад релігії у спільне добро. Пригадавши про добрі взаємини, що існують між Францією та Апостольською Столицею, підтверджено взаємне зобов’язання підтримувати регулярний діалог між державою та Церквою, та конструктивно співпрацювати у питаннях опобільного зацікавлення. У контексті захисту та підтримки гідності людської особи, заторкнуто важливі актуальні аргументи, такі як сім’я, біоетика, пошана до релігійних громад та захист місць культу.

Обговорено також теми міжнародного характеру, такі як бідність, розвиток, міграція та захист навколишнього середовища. Окремо згадано про конфлікти на Близькому Сході та в деяких регіонах Африки, висловивши побажання, щоб у цих країнах, завдяки діалогові та за участі всіх складових суспільства, відновилося мирне співжиття, в пошані до прав усіх, особливо, етнічних та релігійних меншин.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va