Папа Франциск прийняв Президента Франції
  • Втр, 26/06/2018 - 16:17

У вівторок, 26 червня 2018 р., Папа Франциск прийняв у Ватикані Президента Французької Республіки Еммануеля Макрона, який опісля мав розмову з відповідальними за міжнародні стосунки Святого Престолу кардиналом П’єтро Пароліном й архиєпископом Полем Річардом Ґаллаґером, Державним Секретарем та Секретарем у справах стосунків з державами.

У повідомленні Ватиканського прес-центру зазначається, що під час щирих переговорів були підкреслені добрі стосунки між Святим Престолом і Францією, наголошуючи, з особливим посиланням на старання Католицької Церкви, на внескові релігій у сприяння спільному добру.

Крім того, обговорено деякі глобальні питання обопільного зацікавлення, як от захист довкілля, міграція та багатостороннє старання на користь запобігання та вирішення конфліктів, зокрема, в тому, що стосується роззброєння. Переговори також стали нагодою обмінятися думками щодо деяких ситуацій конфлікту, зокрема, на Близькому Сході та в Африці. Врешті, не забракло спільної застанови щодо перспектив європейського проекту.