Папа Франциск прийняв Президента Ґани Джона Драмані Магаму
  • Пон, 10/11/2014 - 18:44

У понеділок, 10 листопада 2014 р., Папа Франциск прийняв Президента Ґани Джона Драмані Магаму, який пізніше зустрівся з кардиналом П’єтро Пароліном, Державним Секретарем Апостольської Столиці, якого супроводжував архиєпископ Доменіко Мамберті, що протягом кількох тижнів ще виконуватиме обов’язки Секретаря, відповідального за стосунки з державами.

Як читаємо у повідомленні Ватиканського прес-центру, під час розмов наголошено на добрих стосунках між Святим Престолом та Ґаною, підкреслюючи позитивний вклад Католицької Церкви у суспільну, освітню та медичну сфери країни, як також – у сприяння діалогові між різними складовими суспільства. Серед актуальних міжнародних проблем звернено особливу увагу на гуманітарну катастрофу, спричинену епідемією Еболи у Західній Африці.

Як повідомив о. Федеріко Ломбарді, ТІ, Директор Ватиканського прес-центру, відповідаючи на запитання журналістів, архиєпископ Мамберті, якого Папа у суботу призначив Префектом Трибуналу Апостольської Сигнатури, ще протягом кількох тижнів працюватиме у Державному Секретаріаті, поки не передасть обов’язки новопризначеному Секретарю, відповідальному за стосунки з державами.