Папа Франциск прийняв Президента Грузії
  • Суб, 11/04/2015 - 11:29

У п’ятницю, 9 квітня 2015 р., Папа Франциск прийняв у Ватикані Президента Грузії Георгія Маргвелашвілі, який потім мав зустріч із монсеньйором Антуаном Камільєрі, заступником Секретаря Державного Секретаріату, відповідального за стосунки з державами.

У ході дружньої бесіди висловлено схвалення розвитку двосторонніх взаємин і поглиблено деякі питання спільного зацікавлення, зокрема, стосовно позитивного внеску місцевої католицької спільноти у сферу харитативної та освітньої діяльності.

Із занепокоєнням було присвячено окрему увагу напруженням у регіоні, наголошуючи на важливості повної пошани міжнародного права і висловлено побажання, щоб в кожній ситуації шукати розв’язку через мирні переговори між зацікавленими сторонами. Також згадано кроки, нещодавно зроблені Грузією, в контексті її ролі на європейському континенті.

Папа Франциск подарував президентові Грузії пам’ятну медаль із зображенням святого Мартина, який накриває бідного своїм плащем. Святіший Отець наголосив, що завжди радо дарує цю медаль главам держав, бо вони, так як святий Мартин, накривати убогих та захищати свій народ.