Папа Франциск прийняв Президента Хорватії
  • Чтв, 28/05/2015 - 17:53

28 травня цього року Святіший Отець Франциск прийняв на аудієнції Президента Республіки Хорватія пані Колінду Ґрабар-Кітаровічь. Після папської аудієнції пані президент зустрілася також з Державним секретарем Ватикану кардиналом П'єтро Пароліні та з секретарем з питань стосунків з державами Архиєпископом Полом Річардом Ґаллахером.

В часі аудієнції Святіший Отець і президент Хорватії обговорили питання білатерального і міжнародного характеру. В часі цієї розмови сторони наголосили добрі стосунки Апостольського Престолу і Республіки Хорватії, а також обмінялися думками стосовно можливості співпраці Церкви і Держави у питаннях загального добра хорватського суспільства, особливо в питаннях захисту сім’ї та молоді.

Президент Хорватії подарувала Папі літургійну одежу, виготовлену традиційним хорватським плетивом, книги про Папу Франциска хорватською мовою та спортивну форму хорватської збірної з футболу з іменем «Папа Франциск» і номером 9.

Святіший Отець подарував хорватському президенту Апостольське повчання «Evangelii gaudium», а також медаль зі зображенням св. Мартина, який своїм військовим плащем накриває вбогого.

Після зустрічі з Папою пані Ґрабар-Кітаровічь повідомила журналіста, що запросила Святішого Отця відвідати з візитом Хорватію, а також цікавилась процесом канонізації хорватського мученика і національного героя Загребського Архиєпископа бл. кардинала Алойза Степінца. За її словами Папа запевнив, що канонізація відбудеться у сорому часі.

Також в часі свого побуту в Римі Президент Хорватії нагородила колишнього секретаря Ватикану з питань стосунків з державами, а теперішнього предстоятеля Апостольської сиґнатури кардинала Домініка Мамберті хорватською державною нагородою – орденом князя Тирпіміра.