Папа Франциск прийняв Президента Іраку
  • Пон, 26/11/2018 - 09:56

Серед тем – важливість діалогу та роль християн у відновленні й збереженні обличчя країни.

В суботу, 24 листопада 2018 р., Папа Франциск прийняв у Апостольському палаці у Ватикані Бархама Салеха, Президента Республіки Ірак, який опісля також зустрівся з Державним Секретарем Святого Престолу кардиналом П’єтро Пароліном, якого супроводив Секретар, відповідальний за стосунки з державами, архиєпископ Пол. Р. Ґаллаґер.

Згідно з повідомленням Ватиканського прес-центру, під час щирих розмов відзначено добрі стосунки між Святим Престолом та Іраком, позитивний розвиток політичної ситуації, наголошуючи на важливості спільних зусиль, спрямованих на те, щоби, за підтримки міжнародної спільноти, долати виклики, пов’язані з процесом примирення, сприяючи національній єдності.

У цьому контексті відзначено історичну присутність християн у країні, інтегральною частиною якої вони є, а також їхній значущий внесок у відновлення суспільного полотна. Наголошено на важливості того, аби ті, хто був змушений залишити землі свого походження, отримали змогу повернутися назад, вказуючи на необхідність гарантувати їм безпеку та місце в майбутньому країни.

Розглядаючи ситуацію в регіоні, сторони зупинилися на різних конфліктах та гуманітарних кризах, підкреслюючи важливість діалогу між різними етнічними й релігійними складовими задля відновлення довіри та мирного співжиття.