Папа Франциск прийняв Президента Ізраїлю
  • Чтв, 03/09/2015 - 16:11

У четвер, 3 вересня 2015 р., Папа Франциск прийняв на аудієнції Президента Ізраїлю Реувана Рівліна, який опісля також зустрівся з Державним Секретарем Святого Престолу кардиналом П’єтро Пароліном, якого супроводжував архиєпископ Пол Ґаллаґер, Секретар, відповідальний за стосунки з державами.

Ватиканський прес-центр повідомляє, що під час щирих розмов розглянуто політичну та соціальну ситуацію на Близькому Сході, позначену різними конфліктами, звертаючи особливу увагу на становище християн та інших меншин. У цьому контексті наголошено на важливості міжрелігійного діалогу та відповідальності релігійних провідників у справі сприяння примиренню та мирові.

Підкреслено необхідність та невідкладність поширення атмосфери довір’я між ізраїльтянами й палестинцями та відновлення прямих переговорів щодо підписання угоди, яка шануватиме законні прагнення обох народів, як фундаментальну запоруку миру та стабільності в регіоні.

Розглянуто також деякі питання, які стосуються взаємин між Ізраїльською Державою та Святим Престолом і між державною владою та місцевими католицькими спільнотами, висловивши сподівання на швидке підписання двосторонньої угоди, праця над якою триває, та відповідного розв’язання деяких питань спільного зацікавлення, серед яких – становище християнських шкіл у країні.